11.9.2019. 8:28
2
"Evo ih tamo, sjede s njima, gluvare već četiri godine, ništa ne rade"
FOTO: Source.ba / Arhiva
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio je kako će Republika Srpska imati odgovor "na sve opstrukcije iz Sarajeva" i da BiH neće ući u NATO sve dok se o tome pita i SNSD, prenosi ATV.

Piše: Haris Ahbabović

U intervjuu za ATV Dodik je ponovio kako neće pristati na ulazak BiH u integracije, iako "sarajevski političari" time uvjetuju formiranje Vijeća ministara. 

Kaže i da ga ne čudi mnogo to što lider SDA Bakir Izetbegović prijeti da će partnere, možda, potražiti u SDS-u i PDP-u, i što u tim strankama takve izjave prihvataju raširenih ruku. 

- Evo ih tamo, sjede s njima, gluvare već četiri godine, ništa ne rade. U prvoj godini su, kao, nešto najavljivali, a onda su tri godine sjedili. Napravili su ozbiljnu štetu - rekao je Dodik.

- Jedna od njih je i ona o bonskim ovlaštenjima. Neka od tih pitanja će biti sadržana i u političkoj platformi koju će SNSD predložiti parlamentu RS. Glavni odbor stranke će platformu razmatrati već 18. septembra - kazao je Dodik.

Povodom toga što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić otišao u London da bi prisustvovao spomenu bivšem visokom predstavniku u BiH Paddyju Ashdownu, Dodik kaže da to treba posmatrati i kao neku vrstu provokacije prema Srbima, jer se, kako je naveo, smatra da onaj koji učini neko zlo Srbima treba da bude poštovan s njegove strane.

- Željko Komšić misli da je Ashdown bio važna ličnost. Mi mislimo da je njegov rad bio poguban za cijelu BiH - naglašava Dodik.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.