11.9.2019. 10:31
0
Predstavnički dom FBiH: Nastavljena sjednica, očekuje se burna rasprava oko stanja u rudnicima
U Sarajevu je nastavljena četvrta redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, koja je počela u utorak.

Nakon što je usvojen prijedlog predsjedavajućeg Mirsada Zaimovića, da se o svim tačkama glasa nakon okončanja diskusije, zastupnici su iscrpili 14 tačaka dnevnog reda, a prva u nastavku je Izvještaj o radu i finansijsko-materijalnom poslovanju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom u periodu od 1. jula do 31. decembra 2018. godine. 

Između ostalog, danas se očekuje burna rasprava i o stanju u rudnicima koji su u sastavu Koncerna JP Elektroprivreda BiH. 

Pojedini zastupnici, saznaju da bi se tokom dana rudari mogli pojaviti ispred zgrade Parlamenta. 

Trenutno, Kenan Kapo, direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom podnosi izvještaj. 

Kako je rekao, Agencija je do sada upravljala imovinom vrijednosti 15 miliona KM, a ona je najčešće od oduzetih nekretnina, firmi, automobila i novca. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.