12.9.2019. 9:05
1
Mektić rekao da Hrvati sa oružjem ulaze na teritoriju BiH: Stat ćemo na granicu, ne damo nijednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH
Hrvatska je odustala potpuno od Sporazuma o readmisiji i prešla na ilegalne radnje. Za to postoje dokazi. Nećemo dozvoliti više povređivanje teritorijalnog integriteta BiH. Bit ćemo prinuđeni da reagujemo po cijenu konflikta.

Izjavio je to za N1 TV državni ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, objašnjavajući da hrvatska policija ulazi na teritoriju BiH kako bi vratili migrante te da prilikom ulaska čak koriste oružje.

"To znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo nijednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH. Koristeći Ustav i zakone BiH mi smo dužni da zaštitimo teritorijalni integritet. Mi smo na granici, ne možemo samo stajati i mirno gledati da neko prolazi“, kazao je Mektić.

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Novinskoj agenciji Patria potvrđeno je, nezvanično, da je ministar Mektić još prošli mjesec zatražio od tog ministarstva da Hrvatskoj uputi diplomatsku notu zbog ugrožavanja teritorijalnog integriteta BiH od strane hrvatskih policajaca, ali ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak još uvijek nije dao saglasnost da nota ode prema hrvatskim vlastima.

Na upit Novinske agencije Patria ministar Crnadak ovu vijest nije želio ni potvrditi ni demantirati.

(Patria / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.