12.9.2019. 10:11
1
U velikoj akciji "Orka" uhapšen Rahman Begluk: On se vodi kao vođa organizirane grupe
U okviru velike operativne akcije "Orka" uhapšen je Rahman Begluk. On se vodi kao vođa organizirane grupe koja se sumnjiči da je počinila niz krivičnih djela u Hercegovini i Sarajevu, prenosi Avaz.

Pored Begluka, u akciji je uhapšeno još 13 osoba, koje se sumnjiče za razbojništva, teške krađe, neovlaštenu proizvodnju i trgovinu drogom.

Inače, Begluk je hapšen u akciji FUP-a "Shark"

Pretresi se od jutarnjih sati obavljaju na više lokacija, u Jablanici, Mostaru, Čitluku, Kupresu, Sarajevu i Istočnom Sarajevu. 

Grupa se, između ostalog, sumnjiči za napade na transporte novca, razbojništva u tržnim centrima, poput onog u Bingu u Mostaru, te benzinskim pumpama, kao i pljačke bankomata. Prema dosadašnjim informacijama, grupa je stekla protivpravnu imovinsku korist od milion maraka, a pričinili su višemilionsku materijalnu štetu, piše Avaz.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.