12.9.2019. 11:39
0
U Sarajevu uhapšena jedna osoba: Oduzet BMW, pištolj i droga
U Sarajevu je uhapšena jedna osoba.

Nastavljajući rad na rasvjetljavanju krivičnog djela "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih sredstava", zbog kojeg je osoba inicijala A. M. uhapšena 8. septembra,  policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, i to Odjeljenja za imovinske delikte, Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Odjeljenja kriminalističke policije Centar, su došli do operativnih saznanja o kriminogenim aktivnostima navedenog lica i njegovih saučesnika, te su u četvrtak, na osnovu  prethodno pribavljene Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršili pretres garaže koja se nalazi u ulici Nusreta Fazlibegovića, područje općine Centar Sarajevo, a za koju su došli do informacije da je koristi lice H. K.

Prilikom pretresa pronađeno je putničko motorno vozilo marke "BMW" bez registarskih oznaka, jedan signalni pištolj sa punjačem i 10 (deset) PVC vreća sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu (ukupne težine oko 10 kg), navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo otuđeno u Orašju dana 12.01.2019. godine i da je za istim raspisana potraga.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela i pronalasku lica koje se dovodi u vezu sa istim.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.