18.9.2019. 12:33
0
Umro muškarac kojeg je poznanik pretukao nakon pijanke
Pedesetšestogodišnji D. L., kojeg je u petak navečer teško pretukao 39-godišnji Irhad Kurtaj, preminuo je uslijed teških povreda glave koje mu je nanio.
Kako je za Faktor potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Kantona sarajevo Azra Bavčić, Kurtaj će se sada teretiti za nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnom posljedicom, a naložena je obdukcija tijela preminulog. 

Kurtaja su, podsjetimo, tokom vikenda uhapsili pripadnici Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo, nakon što je za njim bila raspisana operativna potraga.

On je bio u bjekstvu nakon što je u petak oko 20 sati, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Gradačačkoj ulici nanio teške i po život opasne povrede 56-godišnjaku  sa kojim je prethodno sjedio u objektu i gdje su zajedno pili.

Kako saznajemo, njih dvojica su se u jednom trenutku posvađali, da bi se potom i potukli, a sukobu je svjedočila i žena, koja je sa njima bila u društvu.

U jednom trenutku Irhad je snažno udario D. L., koji je pao i pritom udario glavom o zid.

Kurtaju je u međuvremenu određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke i prikrivanjem dokaza, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.