18.9.2019. 13:22
0
Obradović: Odgovorni za uništavanje rudnika, posao su za tužilaštva
Povodom informacije u medijima da "prijeti zatvaranje dvije najveće rudarske jame u Zenici, te da oko 700 rudara ostaje bez posla, poslanik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH Amer Obradović zatražio je od generalnog direktora Elektroprivrede BiH Bajazita Jašarevića da ta kompanija dostavi izvještaje o poslovanju Rudnika mrkog uglja (RMU) Zenica za period 2009. – 2019. godina, za period od posljednjih 10 godina, te informacije o tome da li su uredno uplaćeni porezi i obaveze prema radnicima u RMU Zenica.

Ako nisu izvršene uplate, ko je i kada odlučio da se te obaveze ne uplaćuju?

“Nakon što su Predstavnički dom Parlamenta Federacije kao i Vlada FBiH donijeli niz zaključaka o stanju i potrebi provođenja niza mjera kako bi se stabiliziralo poslovanje rudnika u sklopu koncerna Elektroprivrede BiH, Nezavisni blok će insistirati na utvrđivanju činjenica ko je odgovoran za loše stanje u rudnicima, te čiji su ljudi i kadrovi uništili industriju i javna preduzeća ove zemlje. Oni koji su to i po čijim nalozima uradili, trebaju biti posao za tužilaštva a ne da i dalje drže najodgovornije pozicije u BiH,” izjavio je Amer Obradović, poslanik Nezavisnog bloka
u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.