21.9.2019. 13:01
0
Crnadak na 74. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih nacija u New Yorku
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak učestvovat će od 22. do 25. septembra 2019. godine na 74. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih nacija (UN) u New Yorku.

Tom prilikom Crnadak će učestvovati na otvaranju generalne debate Opće skupštine Ujedinjenih nacija, kao i na regionalnim i sastancima na visokom nivou, koji će se održati na marginama 74. zasjedanja Opće skupštine UN-a, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Planirano je učešće Crnatka na sastanku ministara vanjskih poslova Zapadnog Balkana, prijemu čiji su domaćini predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk, potpredsjednik Evropske komisije Frans Timmermans i visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini, te sastancima sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antóniom Guterresom i pomoćnikom generalnog sekretara UN-a za politička pitanja i izgradnju mira Miroslavom Jenčom.

Na marginama generalne debate, ministar Crnadak će se sastati i sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péterom Szijjártóm, ministrom vanjskih poslova Katara Mohammedom bin Abdulrahmanom Al Thanijem te generalnim sekretarom Unije za Mediteran Nasserom Kamelom. U Nјujorku je planirano i potpisivanje dokumenta o uspostavlјanju diplomatskih odnosa sa Republikom Maršalska Ostrva.


(Patria/Admir Oručević)

Crnadak
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.