25.9.2019. 14:23
0
Skupština KS podržala Dinu Konakovića: Imenovati nove članove UO KCUS-a
Na današnjoj sjednici Skupštine KS prihvaćena je inicijativa predsjedavajućeg Skupštine Elmedina Konakovića kojom od Vlade Federacije BiH traži da hitno ispoštuje zakon i druge pravne propise, koji se odnose na imenovanje članova Upravnog odbora KCUS-a te u skladu s tim potvrdi predložene kadrove iz Kantona Sarajevo, koji su delegirani od Ministarstva zdravstva i Vlade KS.

Podsjećamo, Vlada KS 22. avgusta donijela je odluku o razrješenju Jasmina Kapetanovića i Dželaludina Junuzovića u UO KCUS-a te imenovala Ismeta Gavrankapetanovića i Belmu Kapo za nove članove uime suosnivača Kantona Sarajevo. 

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić još nikada nije stavio ovo imenovanje na dnevni red Vlade FBiH u čijoj je nadležnosti imenovanje UO KCUS-a. U međuvremenu UO na čelu sa Jasminom Kapetanovićem objavio je konkurs za izbor i imenovanje generalnog direktora KCUS-a. Intencija je da UO u ovom sastavu izabere novog generalnog direktora, a to će najvjerovatnije biti ponovo Sebija Izetbegovića. Prema Statutu mandat generalnog direktora može se ponoviti, a bira se na period od četiri godine.

Konaković je ranije za Patriju kazao da će ukoliko ministar Mandić ne ispoštuje odluku Vlade KS, odnosno Vlada FBiH ne imenuje nove članove UO, razmotriti i poduzimanje radikalnih mjera, pa i mogućnost prestanka finansiranja KCUS-a.  

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.