28.9.2019. 11:41
0
Napadači na Radio Sarajevo terete se za dva krivična djela
Iz Uprave policije MUP KS oglasili se saopćenjem za javnost navodeći da su rsvijetljena krivična djela na štetu novinara portala Radio Sarajevo.

"Postupajući po prijavi novinara portala Radio Sarajevo, koju je isti podnio dana 27.08.2019. godine oko 22.30 sati u prostorijama Odjeljenja kriminalističke policije Centar Sarajevo, policijski službenici PS Novo Sarajevo, Treće PU, u vrlo kratkom vremenskom periodu na području općine Novo Sarajevo, pronašli su i lišili slobode dva lica, i to: A.Š. 1990. godište i A.B. 1991. godište, obojica iz Sarajeva. Isti se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela iz člana 179. (Protivpravno lišenje slobode) i člana 183. (Ugrožavanje sigurnosti) Krivičnog zakona FBiH", navode iz Uprave policije. 

Lica lišena slobode predata su u prostorije za zadržavanje, a nakon kriminalističke obrade u Odjeljenju kriminalističke policije Centar Sarajevo, Druge PU, tokom današnjeg dana isti će biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Prema Krivičnom zakonu FBiH u članu 179. se navodi "ko drugog protupravno zatvori, drži zatvorena ili ga na drugi način liši slobode kretanja, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine". Član 183. propisuje "ko ugrozi sigurnost neke osobe ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili tijelo te osobe ili na taj način izazove uznemirenje građana, kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci."

Kao i ko ugrozi sigurnost više osoba ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili organ tih osoba ili taj način izazove uznemirenje građana, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.