2.10.2019. 18:25
5
"Od danas ćemo primati samo hitne slučajeve, a ostali neka idu doktorima koji ne štrajkuju pravo u ordinaciju"
FOTO: N1
Današnji sastanak predstavnika štrajkačkog tima zdravstvenih radnika u KS i Vlade KS završio se bez dogovora, pa se štrajk zdravstvenih radnika u KS i dalje nastavlja.

Piše: Haris Ahbabović

Najavljeno je zaoštravanje štrajka, odnosno primanje samo hitnih slučajeva u svim zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo, te su najavljeni i protesti 7. oktobra ove godine.

Edo Selimić, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu KS, za Dnevni Avaz je kazao da je razočaran epilogom, a najavio je i masovne proteste.

- Stalno nam nude neke nove projekcije, kako njima treba vremena, bar sedam dana, do sljedećeg utorka. Njihov problem sada je novac kojim će zadovoljiti naše zahtjeve koje smo doveli do minimuma.  U ponedjeljak u 12 sati ispred zgrade Vlade KS održat ćemo masovne proteste, a pozvali smo i pacijente da nam se pridruže. Niko od nas ne razmišlja o rušenju Vlade KS, ovo je isključivo zahtjev da konačno i mi potpišemo kolektivni granski ugovor - kazao je Selimić.

On je još dodao da će od ponedjeljka štrajk biti mnogo rigorozniji te da medicinsko osoblje tokom štrajka neće raditi nikako.

- Do sada smo tokom štrajka radili sve, skoro pa i nije bilo štrajka. Sada ćemo se baviti samo onim ljudima koji su vitalno i životno ugroženi, a ostali neka idu doktorima koji ne štrajkuju pravo u ordinaciju - dodao je Selimić, pozivajući pacijente da, nakon današnjeg fijaska sastanka, na liječenje idu u Ministarstvo zdravstva KS.

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.