9.10.2019. 21:45
0
Poslanici NSRS-a će sutra raspravljati o sukobu interesa u organima vlasti i radu RTRS-a
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) nastavit će sutra rad razmatranjem Izvještaja Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti RS-a za 2018. godinu.

Ta komisija je u prošloj godini utvrdila četiri sukoba interesa. U pitanju su odbornici iz četiri lokalne zajednice u RS-u.

Na dnevenom redu 6. redovne sjednice entitetskog parlamenta je i izvještaj o radu RTRS-a te informacija o dugu RS-a na kraju 2018. godine.

U parlamentu je večeras razmatran rad Garantnog fonda RS-a, koji je 2018. godinu završio sa negativnim finansijskim rezultatom od 5.735.869 KM, pa je opozicija istakla da nije ispunio svrhu svog osnivanja, dok su iz SDS-a predlagali da ta institucija bude ukinuta.

Opozicionari su uglavnom  pohvalili rad Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS-a, dok nije bilo rasprave o izvještaju o poslovanju Investiciono-razvojne banke RS-a za 2018. godinu.

Sutra, četvrtog dana zasjedanja Narodne skupštine, trebala bi, između ostalog, da se razmatra i informacija o implementaciji Strategije za suzbijanje nasilja u porodici u RS-u.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.