13.10.2019. 21:45
0
Ove godine u Sarajevu ukradeno 120 automobila, policija uspjela vratiti 71 vozilo
Od početka godine na području Kantona Sarajevo ukradeno je 120 automobila, a vraćeno 71 vozilo, piše Novinska agencija Patria.

Na području Kantona Sarajevo u mjesecu avgustu ove godine izvršeno je 15 krivičnih djela teških krađa motornih vozila od čega je 13 pronađeno i vraćeno vlasnicima (Uprava policije MUP-a KS vratila je deset i vlasnici su pronašli tri vozila).

U mjesecu julu ove godine ukradeno je 14 automobila, od ĉega je 12 pronađeno i vraćeno vlasnicima (Uprava policije MUP-a KS vratila je vlasnicima osam motornih vozila, Uprava policije MUP-a ZDK-a – jedno, dok su tri vozila pronašli vlasnici)

U junu je izvršeno 15 krivičnih djela teških krađa motornih vozila. Pronađeno je osam, od čega je MUP KS vratio tri vozila, PS Kakanj jedno i četiri motorna vozila su pronašli vlasnici.

Iz MUP KS navode da je u odnosu na prošlu godinu broj krađa smanjen. 

U mjesecu maju ukradeno je 21 vozilo, a vraćeno 12 i to od strane Uprave policije MUP-a KS četiri vozila, MUP-a RS-a jedno, drugih MUP-ova dva i vlasnici su pronašli pet vozila. U aprilu je ukradeno 29 vozila, vraćeno 12, u martu ukradeno devet a vraćeno pet, u februaru je otuđeno deset automobila, a vraćena tri. U januaru je ukradeno 17 vozila, a vraćeno šest automobila. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.