15.10.2019. 12:25
0
“Neka formiraju vlast bez SNSD ako mogu”
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da izborna volja srpskog naroda u BiH mora da bude ispoštovana, navodeći da SNSD ne ide u formiranje zajedničkih institucija radi sjedenja, već ostvarivanja prava srpskog naroda.

Dodik je naglasio da BiH ne može opstati na prevarama i igrama u kojima učestvuje lider SDS-a Mirko Šarović, koji je izjavio da treba iskoristiti sve metode da institucije na nivou BiH budu deblokirane, ne isključujući ni mogućnost promjene parlamentarne većine.

“Nas prevare ne zanimaju, jer što je više prevara, BiH je sve manje i onda neka ne govore kako smo mi nešto zakočili ili uništili“, rekao je Dodik za “Glas Srpske“.

On je naveo da je na osnovu stavova koje iznosi Šarović i njemu slični očigledno da BiH nije ništa drugo do prevara.

Dodik ističe da SNSD ne želi da bude podanik.

“Ako Šarović želi da nastavi podaništvo prema Bošnjacima, srećno mu bilo i neka nastavi da se tako ponaša. Ako misle da mogu da formiraju vlast bez SNSD-a i izborne volje srpskog naroda, neka to učine. Mi ne idemo u formiranje zajedničkih institucija na nivou BiH da tamo sjedimo, nego da ostvarimo prava srpskog naroda“, poručuje Dodik.

Na Šarovićeve tvrdnje da rad parlamenta BiH blokira SNSD, a prati HDZ BiH i da ukoliko se nastavi sa blokadom treba iskoristiti sve metode, pa i promjenu parlamentarne većine, te da je spreman na tako nešto, a ne traži ništa zauzvrat, Dodik kaže da je na ovakav način BiH sve manje i da lično protiv toga nema ništa.

“Šarović i svi koji sa njim stvaraju neke prevare moraju da objasne kako vide budućnost BiH. Kako će Šarović objasniti srpskom narodu šta radi i koga on to tamo predstavlja? Neka formiraju vlast ako mogu i neka nastave igre koje vode uništenju legitimnog predstavljanja. Te igre nas ne interesuju. O kakvoj budućnosti BiH pričaju?“, pita Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH.

On je konstatovao da je izbor srpskog člana Predsjedništva BiH izborna volja srpskog naroda, da je i broj poslanika izborna volja Republike Srpske i da je i izbor četiri delegata srpskog naroda iz SNSD-a takođe odluka Narodne skupštine Srpske.

“Ako Šarović i njemu slični to hoće da unište, ne znam kako će stati pred srpski narod i to objasniti“, kaže Dodik.



(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.