19.10.2019. 10:13
0
SDA traži od OHR-a da reaguje zbog blokade rada Parlamenta BiH
Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) za mandatni period 2019 - 2023. godina konstituirano je jučer na sjednici u Sarajevu, a nakon kongresa te stranke održanog 14. septembra ove godine. Usvojeno je više zaključaka, a jedan se odnosi na blokadu radu PSBiH.

"Blokada rada Parlamentarne skupštine BiH koju provodi SNSD u svrhu pritiska i imenovanja mandatara Vijeća ministara BiH je protivustavan, antidejtonski i protivzakonit čin. Neformiranje parlamentarnih komisija nije samo nesavjestan odnos prema državi BiH i njenim građanima, nego predstavlja krivično djelo definirano članom 220. Krivičnog zakona BiH.

Neusvajanje brojnih zakona i dokumenata koje je u parlamentarnu proceduru uputilo Vijeće ministara BiH, blokiranje sporazuma vrijednih dvije milijarde KM nanosi ogromnu štetu BiH, njenim građanima, ekonomiji i integracijskim procesima koji su dovedeni u zastoj.

Pozivamo OHR i pravosudne institucije da poduzmu mjere u skladu sa zakonom, vlastitim mandatom i obavezama", navode iz SDA.


(Patria/Admir Oručević)

OHRSDA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.