21.10.2019. 20:00
0
Još nema rang liste za najbolje kandidate za direktora SIPA-e
Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH danas su na sjednici u Sarajevu obavili razgovori s kandidatima koji ispunjavaju uvjete javnog konkursa za izbor novog direktora SIPA-e, jer aktuelnom direktoru Perici Staniću mandat istječe 5. novembra.
No, kako nam je pojasnio Enes Obralija, predsjednik Nezavisnog odbora iako je najavljeno, nije utvđena konačna rang lista s imenima kandidata.

Nezavisni odbor zaprimio je informaciju u kojoj se navodno kaže da je Nezavisni odbor spreman svjesno kršiti zakone BiH jer neko od kandidata ima uslove za penziju.

Članovi NO zatražit će od PIO-a i MUP RS da dostave obrasce i provjere da li neki od kandidata ispunjava uslove za penziju.

Članovi Nezavisnog odbora razmotrili su u septembru prijave pristigle na konkurs za izbor direktora SIPA-e i utvrdili da od pet prijavljenih kandidata četiri ispunjavaju uvjete.

Prijave su poslali aktuelni direktor SIPA-e Stanić, direktor Policije RS Darko Ćulum, bivši direktor SIPA-e Goran Zubac, ali policijski službenik iz Trebinja Žarko Laketa.

(Patria / Lejla Trle) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.