26.10.2019. 8:53
0
Godinu dana kasnije ubice još uvijek nisu pronađene, niti je bilo ko odgovarao za brutalno ubistvo dva sarajevska policajca
Danas se navršava godinu dana kako su brutalno ubijeni policajci MUP-a KS Adis Šehović i Davor Vujinović.

Naime, oni su brutalno likvidirani 26. oktobra prošle godine na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Da stvar bude još žalosnije, ubice policajaca još nikada nisu pronađene, tačnije, još uvijek niko nije odgovarao za njihovu smrt, niti je osuđen. 

Godinu dana kasnije i dalje nema odgovora ko je ubio Adisa i Davora. Istraga je ponovo krenula ispočetka, a formiran je novi tužilački tim da sve dokaze ponovo pregleda. Njihovim kolegama zabranjeno je da javno govore, a porodice i dalje čekaju da pravda bude zadovoljena, prenosi jutros Dnevni Avaz.

Već godinu Tužilaštvo i MUP KS, koji je najavio da će prevrnuti svaki kamen dok se ne nađu ubice, nisu nikada našli ni automobil iz kojeg je pucano, a ni pušku iz koje su ubijeni. 

Iz Tužilaštva KS oglasili su jučer povodom godišnjice ubistva. Naglašeno je da tužilački i policijski tim i dalje intenzivno radi na rasvjetljavanju krivičnog djela

- U dosadašnjem toku istrage saslušani su brojni svjedoci, izvršena vještačenja i poduzete druge radnje dokazivanja, o čijim rezultatima ne možemo u ovom momentu obavijestiti javnost jer bi eventualno otkrivanje moglo dovesti u opasnost cilj istrage koja je u toku - naveli su iz Tužilaštva KS.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.