31.10.2019. 17:13
0
Načelnik Kalesije podržao manifestaciju 'Samo da RAKA NE bude'
Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić podržao je manifestaciuju "Samo da RAKA NE bude", koju je u sklopu obilježavanja mjeseca borbe protiv karcionoma organizovalo udruženje koje okuplja žene oboljele i liječene od karcinoma "Ženo, majko, sestro".

One su naše heroine. Bore se s opakom bolešću i pobjeđuju. Moju podršku će uvijek imati i nadam se da će i drugi privrednici izdvojiti određena novčana sredstva i pomoći ovom ali i drugim udruženjima koja se bore protiv ove opake bolesti - rekao je Džafić. 

On je pohvalio i učenike MSŠ Kalesija medicinskog smjera koji su godinama uz ove žene, a danas su mjerili pritisak i šećer u krvi stanovnicima Kalesije čime su dali doprinos obilježavanju mjeseca borbe protiv karcionoma, saopćeno je iz Općine Kalesija. 

Načelnik je zajedno sa članicama udruženja položio cvijeće i proučio Fatihu na centralnom spomen obilježju u Kalesiji za sve one koji su živote dali za slobodu BiH.

Podršku manifestaciji dolaskom su pružile i članice udruženja iz drugih općina i gradova, između ostalih udruženje žena oboljelih od raka "Žena ženi" Kladanj, predstavnici udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti s područja Tuzlanskog kantona "PIPOL", "Aktiv žena Tuzla" Gornja Tuzla, "Aktiv žena Tuzla" Novi grad II i "Aktiv žena Humci" Čelić.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.