5.11.2019. 12:30
0
Na području općine Pale pronađeni posmrtni ostaci jedne žrtve iz proteklog rata
Prilikom ekshumacije koja je jutros počela na lokalitetu Radonjići, općina Pale, pronađeni su posmrtni ostaci jedne žrtve iz proteklog rata.

Prema informacijama Instituta za nestale osobe BiH, najvjerovatnije se radi o žrtvi bošnjačke nacionalnosti koja je nestala 1992. godine – kazala je Feni glasnogovornica INOBiH Emza Fazlić.

Po njenim riječima, pojedinačna grobnica na ovom lokalitetu pronađena je zahvaljujući  zajedničkom radu Tužilaštva BiH, SIPA-e i Instituta za nestale BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.