15.11.2019. 16:43
0
PDP: Očekujemo da će Dodik biti prvi koji će robijati
Ako Narodna skupština Republike Srpske u narednom periodu usvoji izmjene i dopune Krivičnog zakonika RS, onako kako je danas to u Mostaru najavio lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik, onda očekujemo da će upravo Dodik biti prvi koji će robijati zbog izdaje interesa RS, saopćeno je iz Partije demokratskog progresa (PDP).

Podsjeća da je upravo Dodik dao saglasnost ambasadoru BiH u UN Svenu Alkalaju da prije nekoliko dana pred Ujedinjenim narodima kaže da je BiH na putu evroatlantskih (NATO) integracija.

"Alkalaju je govor pred UN poslan direktno iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH. Ovakva Dodikova inicijativa je direktni udar na Rezoluciju Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti i na Strategiju o spoljnoj politici", tvrdi PDP u saopćenju.

Podsjećaju da se za četiri i po godine, koliko kadrovi PDP-a i SDS-a vrše vlast u Sarajevu, nigdje nije spomenula riječ članstvo uz pojmove NATO ili evroatlanski.

"Ukoliko bi izmijenjeni i dopunjeni Krivični zakonik Republike Srpske progonio „izdajnike“, onda bi na tom udaru prvi bio Dodik koji je pogazio akte parlamenta Narodne skupštine Republike Srpske.

Zanimljivo je, dok je po svom starom-dobrom običaju optužuje druge za nešto što sam čini i dok lažno pozivaju na srpsko jedinstvo spremajući užasan dokument za sjednicu NSRS, nije naveden niti jedan argument ili član poslovnika koji su predložili PDP i SDS da potkrijepi svoje navode", smatraju u PDP-u.

Trudeći se da druge optuži za izdaju, Dodik čini sve da, kako ističu, sakrije ono što je sam uradio.

"Godinama priča da je RS protiv članstva u NATO, a Alkalaj uz njegovo odobrenje govori drugačije. Ko je izdajnik? Ako se bude sudilo po slovu zakona, a nema nikakve sumnje da neće, onda bi prvi Dodik trebao krivično da odgovara zbog veleizdaje", tvrde iz PDP-a.


(FENA/Amila Alijagić)

PDP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.