16.11.2019. 22:10
0
KCUS: SDP se svrstao u red onih koji doprinose prijetnjama
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu oštro osuđuje i odbacuje navode SDP – a u javnosti, a u vezi napada i prijetnji koje su upućene prof. dr. Edi Hasanbegoviću.

Po ko zna koji put, tendenciozno optužujete prof. dr. Sebiju Izetbegović, generalnu direktoricu KCUS, objavljujući laži i klevete u cilju stvaranja negativne slike i rušenja ugleda naše ustanove i naših ljekara. KCUS je dokazao bezbroj puta da je najbolja zdravstvena ustanova u Bosni i Hercegovini, dok vi iz SDP-a to niste mogli nikad, iako ste više puta imali priliku.

U vrijeme kada je SDP-ov kadar u KCUS obnašao značajne funkcije, u KCUS se skupilo više od 100 miliona KM duga. Nije bilo ničega. Apoteka je bila prazna, nije bilo zavoja i osnovnih lijekova za funkcionisanje ustanove tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite.

Međutim, još jednom ste pokazali da vam nije ništa sveto kako bi skupili jeftine političke poene. Vama apsolutno ništa nema vrijednost, pa čak ni ozbiljne prijetnje smrću cijeloj jednoj porodici. Na ovaj način vi se svrstavate u red onih koji doprinose prijetnjama. Nemojte od otvorenih prijetnji praviti model ponašanja, a čuditi se što nema ljekara. Pitamo se da li će iko normalan nakon ovog užasnog događaja poželjeti da bude ljekar?

Najgnusnija je laž da je prof.dr. Sebija Izetbegović zabranila ili naložila ljekarima da ne liječe djevojčicu, čiji otac je uz upotrebu oružja prijetio smrću prof.dr. Edi Hasanbegoviću i njegovoj supruzi i djeci.

Istina je da niko od ljekara nije izrazio spremnost preuzeti liječenje djeteta, jer je sada svakoga strah da preuzme pacijenticu. Napominjemo i da su tokom prijetnji smrću prof.dr.Edi Hasanbegoviću u prostoriji bile i dr.Danka Pokrajac, medicinska sestra Alma Hadžić i sekretarica Muniba Omerović.

Dakle, laž je da je prof. dr. Sebija Izetbegović zabranila dalje liječenje djevojčice u KCUS-u. Prof. dr. Izetbegović je pitala ko će preuzeti dijete. Istina je da se niko od ljekara nije javio da bi preuzeo liječenje djevojčice jer su uplašeni

Potvrda ovoj činjenici je dolazak u četvrtak na štrajk, nekoliko stotina uposlenika koji su došli da podrže svoje kolege, a među njima su bili i članovi SDP-a.

Laž je i da je prof. dr. Izetbegović otjerala stručnjake i da provodi mobing nad radnicima. Zbog ovog navoda KCUS će podnijeti tužbu pred nadležnim sudom. Svi koji su otišli to su učinili samovoljno jer nisu više mogli da rade i ponašaju se kako oni hoće. Nisu više mogli da odlaze i dolaze na posao u vrijeme kada njima odgovara i da liječe samo privilegovane pacijente koje prethodno pregledaju u svojim privatnim ordinacijama.

Menadžment KCUS na čelu sa prof. dr. Sebijom Izetbegović u proteklom mandatu smanjio je dugovanja, zanovio opremu, zaposlio desetine mladih ljudi i nekoliko puta povećao plaće radnicima. Istina je da na KCUS nikad nije bilo bolje kao u ove protekle četiri godine.

Uposlenici KCUS ne dopuštaju da SDP svojom huškačkom i jeftinom retorikom očigledno grubo nasilje promoivira kao model normalnog ponašanja, navodi se u saopćenju KCUS-a, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

KCUSSDP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.