17.11.2019. 10:55
0
Direktor OSA-e Osman Mehmedagić i zvanično bez diplome, oglašena ništavnom u Službenom glasniku RS
Nakon što je sredinom ove godine Inspektorat Republike Srpske utvrdio da je diploma Osmana Mehmedagića neispravna, ona je od petka i zvanično poništena.

U Službenom glasniku RS objavljeno je njeno poništavanje. “Univerzitet za poslovne studije Banja Luka oglašava ništavnom Diplomu broj 0419 od 21. septembra 2007. godine, Fakulteta za poslovne studije, izdatu na ime Osman (Meho) Mehmedagić”. 

Provjera diplome izvršena je po zahtjevu Tužilaštva BiH 30. jula ove godine.

Iz Inspektorata su nakon provjera potvrdili da su uvidom u matične knjige i drugu predočenu dokumentaciju utvrdili da je imenovanom odobren upis na treću godinu fakulteta i priznata diploma o završenom studiju za sticanje više stručne spreme na Pravnom fakultetu u Sarajevu, međutim mišljenja o priznavanju diferencijalnih ispita dali su profesori koji nisu imenovani za nastavnike za diferencijalne ispite. 

Osim toga, utvrđen je veći broj propusta u prijavama ispita, priznatim ispitima i drugoj dokumentaciji. 

Ostaje pitanje koliko će još čekati nadležne državne institucije, i do kada će na poziciji Obavještajno-sigurnosne agencije biti Osman Mehmedagić, bez diplome. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.