20.11.2019. 14:14
0
Zahtjev za hitnu reakciju svih nadležnih za utvrđivanje odgovornih za dešavanja u Zavodu u Pazariću
Jednom smo započeli jedno saopštenje na sličnu temu rečenicom: “Mnogi sociolozi kažu da se dostignuti stepen uređenosti sistema i civilizacijskog nivoa određenog društva mjeri njegovim odnosom prema najugroženijim kategorijama stanovništva”, saopćeno je iz DF-a.

"Tada smo mislili da smo dotakli dno civilizacijskog nivoa, sve do snimaka iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću.

Nemamo riječi kojima se može iskazati prezir prema odgovornima za ovo što se na snimcima vidi.

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo ne osuđuje čin, nego zahtjeva da se čim prije utvrdi stvarno činjenično stanje, jasno i glasno prozovu odgovorni, a da nadležni organi ovaj čin osude.

Jer sve drugo bi bio pokazatelj da je u ovoj državi na sceni potpuna anarhija", saopćeno je iz KO DF-a Sarajevo.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.