21.11.2019. 11:13
0
Zatražena hitna sjednica Parlamenta FBiH zbog stanja na KCUS-u: Rasprava o odlascima doktora, ucjenama i prijetnjama
Klubovi zastupnika SDP BiH, Naše stranke, Naroda i pravde, Nezavisnog bloka, A-SDA i PDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH uputili su pisani zahtjev u kojem od predsjedavajućeg Mirsada Zaimovića traže da zakaže vanrednu sjednicu na kojoj će se raspravljati o stanju na KCUS-u.

Za dnevni red predložili su samo jednu tačku: "Stanje na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu s posebnim osvrtom na uslove liječenja pacijenata te odlazak velikog broja ljekara specijalista".

U obrazloženju zahtjeva koji je potpisalo više od 20 zastupnika navodi se da javnost u BiH iz dana u dan svjedoči uznemirujućim informacijama o dešavanjima na KCUS-u i da su brojne izjave i svjedočenja pacijenata i ljekara o tome.

"Osim toga svakodnevno se objavljuju informacije o odlasku ljekara specijalista koji KCUS napuštaju zbog narušenih međuljudskih odnosa, mobinga, zastrašivanja, ucjena i prijetnji. Sve ovo protiče bez bilo kakve reakcije Federalnog ministarstva zdravstva i Vlade FBiH koja nijemo posmatra sva ova dešavanja", piše u zahtjevu.

Parlamentarci navode da je krajnje vrijeme da Ministarstvo zdravstva i Vlada FBiH počnu vršiti svoje zakonske obaveze te upoznaju Parlament FBiH o stanju na KCUS-u, kako bi se donijeli zaključci i mjere kojim bi se zaustavile očite i brojne nepravilnosti u najvećoj kliničkoj ustanovi u BiH i zaštitili građani koji se tu liječe. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.