21.11.2019. 18:40
0
Prijem u Predsjedništvu BiH povodom Dana državnosti: Umjesto Komšića govorio Pejaković
U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine počeo je prijem povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

U svečani salon Predsjedništva stigli su brojni gosti, predstavnici diplomatskog kora i društveno-političkog života BiH.

Himnu je svirao Banjalučki gudački orkestar. 

Prisutnima se obratio Šefik Džaferović, a umjesto govora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića monolog će čitati Josip Pejaković.

 Džaferović je kazao da "vjeruje u da odgovor koji su postigli neki dan može biti prekretnica za budućnost".

Domaćini ovogodošnjeg prijema su Željko Komšić i Šefik Džaferović, a kao i ranijih godina, član Predsjedništva iz entiteta Republika Srpska ne prisustvuje prijemu.

Podsjećamo, 25. novembar slavi se kao Dan državnosti BiH, jer je na taj dan 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu usvojena Rezolucija ZAVNOBiH-a, u kojoj je izražena odlučnost naroda da Bosna i Hercegovina bude njihova zemlja, u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih, te ravnopravnost Republike BiH unutar jugoslavenske federacije, sa historijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne.



(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.