22.11.2019. 8:53
0
Sarajlije danas ponovo pred Vladom FBiH zbog skandaloznih fotografija iz Pazarića
Pred zgradom Vlade FBiH danas će ponovo s početkom u 12 sati biti održani protesti građana zbog dešavanja u Zavodu Pazarić. Predstavnike okupljenih građana jučer niko nije primio u zgradi Vlade FBiH.

Zahtjevi građana su predati na protokol Ureda premijera FBiH. Između ostalog traži se istraga, da se odmah ispita stanje u Zavodu Pazarić, ali i smjena Upravnog i Nadzornog odbora, kao i sankcionisanje svih odgovornih za teško stanje u toj ustanovi.

Nekoliko stotina građana tražilo je hitno otkrivanje svih odgovornih za stanje u Zavodu Pazarić, kao i za vezivanje štićenika čije su slike objavljene u javnosti. 

Zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić koja je prva i objavila stravične fotografije vezanih štićenika našla se na udaru kritika pojedinaca. Ona je u otvorenom pismu 24 sata nakon objave fotografija pojasnila da je pokušala ići putem institucija i organa, ali da nije imala drugog izbora nego obavijestiti javnost o stanju u Zavodu Pazarić. 

Fotografije vezanih štićenika nastale su otprilike prije godinu dana, a MUP KS po nalogu Tužilaštva KS provjerava autentičnost fotografija i druge okolnosti. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.