22.11.2019. 13:47
0
Komšić u radnoj posjeti SAD-u
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić putuje u Sjedinjene Američke Države gdje će, na poziv bosanskohercegovačke zajednice iz Chicaga, prisustvovati Svečanoj akademiji povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Planom posjete planiran je i susret predsjedavajućeg Komšića u Washingtonu sa Philipom Reekerom pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropske i azijske poslove i sa Maureen Cromack, glavnom zamjenicom pomoćnika državnog sekretara, te sa Matthew Palmerom specijalnim izaslanikom SAD-a za zapadni Balkan.

Komšić će se takođe u Washingtonu sastati s Johnom Erathom, višim zamjenikom direktora za evropske poslove (Savjet za nacionalnu bezbjednost), s Jamesom Andersonom, zamjenikom podsekretara odbrane za politiku i Davidom Trulijem, v.d. zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za poslove međunarodne bezbjednosti, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.