22.11.2019. 16:59
0
SDP će smijeniti Izeta Ramića i Zarfu Dupovac
S obzirom da su javnosti predočene informacije o haotičnom stanju u Zavodu za zaštitu djece i omladine Pazarić, te teških klasifikacija koje se odnose na Izeta Ramića i Zarfu Dupovac, Općinska organizacija SDP BiH Hadžići će večeras na hitnoj sjednici Općinskog odbora zatražiti smjenu imenovanih na javnim funkcijama koje obnašaju, saopćeno je iz OO SDP BiH Hadžići.

"Svjesni da još uvijek postoji mogućnost da nismo u potpunosti 'očistili svoje redove' od pojedinaca koji ne mogu učestvovati u izgradnji boljeg društva, iskazujemo svoju opredijeljenost da na isti način postupimo prema svima koji toga nisu dostojni, bez izuzetka", navedeno je u saopćenju.

Šef Kluba zastupnika SDA Mahir Dević uputio je danas inicijativu za smjenu članice Nadzornog odbora KJP "Sarajevo-šume" Zarfe Dupovac, koja je bila direktorica i šefica računovodstva Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

U obrazloženju inicijative Dević se poziva na presudu Općinskog suda u Sarajevu kojom je Dupovac osuđena zbog pronevjere novca u Zavodu Pazarić u vrijeme dok je bila direktorica i šefica računovodstva.

"U toku su konsultacije sa klubovima zastupnika u Skupština KS. Podršku inicijativi je već potvrdio Klub Demokratske fronte (DF) i Saveza za bolju budućnost (SBB), a očekuje se podrška i drugih klubova", saopćili su SDA, DF i SBB, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

SDP
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.