2.12.2019. 8:17
0
Novi zemljotres u regionu Nevesinja
U regionu Nevesinja jutros je registrovan zemljotres, šesti u posljednjih šest dana.

Po podacima Hidrometeorološkog zavoda RS-a, pomjeranje tla je zabilježeno u 05.23 sati, sa magnitudom od 3,8 jedinica Rihtera i procijenjenim intenzitetom u epicentralnoj zoni od 5,6 stepeni Merkalijeve skale, sa epicentrom u regionu Nevesinja.

Zemljotres ovog intenziteta ne bi trebao da izazove štete na objektima, a stanovništvo ga može osjetiti.

Potres magnitude 4,1 stupanj po Richteru zabilježen je i jučer nešto iza četiri sata s epicentrom šest kilometara od Nevesinja.

U tom regionu i 29.novembra registrovana su tri slabija zemljotresa, dok je to područje, u 10.19 sati, 26.novembra potresao udar od 5,5 stepeni po Rihteru.


(Fena/Admir Oručević)

Zemljotres
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.