4.12.2019. 12:09
2
Forto iznio pet zaključaka: Zatekli do 300 miliona KM duga u javnim kompanijama
Premijer Edin Forto nakon vanredne sjednice Vlade KS o poslovanju javnih preduzeća je kazao da je usvojeno pet zaključaka. Forto je istakao da se razgovaralo o jednom finansijskom krateru između 200 i 300 miliona KM koje su zatekli u javnim kompanijama.

Premijer je zatim iznio pet zaključaka Vlade KS i predstojećih zadataka:

1. Ministarstvo pravde da održi sastanak sa Tužilaštvom KS s pažnjom na sve krivične prijave vezane za Kanton Sarajevo.

2. U narednih 45 dana pustiti u proceduru zakon o upravljanju javnim preduzećima.

3. Jačanje inspekcije

4. Jačanje pravobranilaštva

5. Jačanje kriminalističke policije u MUP Kantona Sarajevo

Na pitanje novinara je li u ovakvoj situaciji nabavka helikoptera za 30 miliona KM neophodna stavka, premijer je kazao da je to stavka od 300 mjera koje je šestorka potpisala i da je cijena stvar javnih nabavki.

"Ne možemo samo servisirati ove kratere. Moramo jačati sigurnost, što je navaka helikoptera svakako, kao i ulaganje u druge stvari koje će olakšati živto građana", kazao je Forto.

Forto rekao je da je povod za sjednicu dopis koji je uputila Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine. On je rekao da poreski dug institucija i firmi u Kantonu Sarajevo iznosi 165 miliona KM.


(Patria/Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.