5.12.2019. 13:34
0
Helez pitao Tegeltiju: Volite li državu Bosnu i Hercegovinu? Jeste li spremni da uhapse i šefa vaše stranke
Kada ste kazali da ćete posebno zaštitit istočne granice, shvatio sam da to Dodik nije pisao“, kazao je Helez.

On je kazao da želi čuti od Tegeltije da li je spreman biti Jadranka Kosor u BiH hipotetički govoreći.

„Jeste li spremni da uhapse i šefa vaše stranke ukoliko zasluži, ili nekog drugog predsjednika stranke. Ako to kažete da ste spremni uraditi, ja ću glastai za vas“, istakao je Helez.

Zastupnik je upozorio i da povećanje PDV-a bi bio udar na najsiromašniji dio ovog društva. Zamjerio mu je i jer nije pomenuo reforme Oružanih snaga Bih.

„Znate za ugovor oko balansa naoružanja. I Hrvatska i Srbija se naoružavaju, a BiH tapka u mjestu. Bojim se debalnsa. Niti jedan ni druga zemlja ne kupuju oružje radi Novog Zelanda i Kine, pa se bojim takvog debalansa“, napomenuo je Helez, dodajući da kadrovi napuštaju OS BiH.

„Niste pomenuli ni Izborni zakon, to je u vašoj i našoj nadležnosti. Ako ostane isti zakon ne znam je li vrijedno ih organizirati“, kazao je Helez pitajući Tegeltiju da li voli državu BiH.

„Ako imamo člana Predsjedništva koji je ne voli, pa ako je i vi ne volite, kao šef izvršne vlasti crno nam se piše“, kazao je Helez, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.