6.12.2019. 11:50
0
Čović u Zagrebu govorio o demokršćanskim vrijednostima u bh. politici
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sudjelovao je u četvrtak u radu konferencije "Demokršćanske vrijednosti u politici i društvu" u Zagrebu te tom prigodom govorio o demokršćanskim vrijednostima u politici i društvu u Bosni i Hercegovini.

- Demokršćanske vrijednosti ujedno su i korijenske europske vrijednosti i ako zanemarimo njih zanemarili smo sve ono što jesmo i što predstavljamo - kazao je Čović, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Dodao je kako su te vrijednosti danas, više no ikada prije, na udaru, ugrožene, kako izvana tako iznutra.

- Baštinimo obvezu da stanemo u zaštitu tih vrijednosti koje su po svom značaju univerzalne, dakle globalne bez obzira što se izravno ili neizravno vežu za kršćansko-demokratsko europsko naslijeđe - naglasio je.

HDZ BiH kao demokršćanska stranaka, dodao je Čović, u specifičnom bosanskohercegovačkom političkom ambijentu svoje djelovanje temelji, između ostalog, na kršćanskoj tradiciji hrvatskog naroda, promičući, čuvajući i unaprjeđujući one vrijednosti koje odražavaju njegov identitet zalažući se da BiH bude demokratska.

- Cilj djelovanja HDZ BiH je osiguranje hrvatske opstojnosti u BiH i očuvanje integriteta hrvatske nacije i hrvatskoga narodnog bića u zajedničkoj državi triju suverenih, ravnopravnih i konstitutivnih naroda na cijelom njezinu teritoriju - istaknuo je Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH dodao je kako se ta stranka zalaže za decentraliziranu državu socijalne pravde, jednakih i standardiziranih kolektivnih prava naroda i pojedinačnih prava građana.

- Razumijevanje, praštanje do pomirenja jest put nadilaženja suprotstavljenosti i napetosti među narodima i u Bosni i Hercegovini, i ujedno europski put. Bosna i Hercegovina je jedino moguća kao država tri jednakopravna konstitutivna naroda (Hrvata, Bošnjaka i Srba), u kojoj se jamče ljudska i građanska prava prema najvišim međunarodnim standardima, to su naše vrijednosti za koje se zalažemo u BiH - poručio je Čović, navodi se u priopćenju.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.