6.12.2019. 14:58
0
Perica Stanić razriješen dužnosti direktora SIPA-e
Vijeće ministara BiH na vanrednoj sjednici donijelo je Rješenje o razrješenju direktora Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine Perice Stanića, sa 4. decembrom 2019. godine, nakon što je upoznato sa Informacijom Ministarstva sigurnosti o prestanku mandata direktoru.

U skladu sa članom 10. stav (1) Zakona o državnoj agenciji za istrage i zaštitu dužnosti i odgovornosti direktora će ispunjavati zamjenik do imenovanja novog direktora. 

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić ranije je potvrdio da je predložio Vijeću ministara BiH da ponovo imenuje Pericu Stanića za direktora SIPA-e, ali u skladu sa ranijim dogovorom rečeno je da će imenovanja biti zaustavljena dok se ne imenuje novo Vijeće ministara. Do tada SIPA-om će upravljati zamjenik Đuro Knežević.

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH utvrdio je ranije rang-listu kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.

Prvi na listi od tri predložena kandidata je aktuelni direktor SIPA-e Perica Stanić. Drugi je Darko Ćulum, a treći Žarko Laketa. 

Goran Zubac, bivši direktor SIPA-e nije ni predložen na listu, jer nije osvojio više od 50 bodova.

Imenovanje Stanića žestoko se protivi SNSD koji će nakon izbora novog saziva Vijeća ministara BiH zauzeti ministarske pozicije te žele da oni odluče ko će biti novi direktor SIPA-e.

S obzirom da je Stanić jedini s rang liste blizak SDS-u, ostaje da se bira između Lakete i Ćuluma.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.