9.12.2019. 8:30
0
Dramatično u Mostaru: Jake policijske snage deblokirale "Uborak", mještani se vezali lancima, ima povrijeđenih
Šesti dan blokade deponije jutros prije 7 sati jake policijske snage sa Jedinicom za posebne namjene MUP HNK stigle su pred "Uborak".

Više stotina mještana su se ispriječili pred njih svojim tijelima.

Sjeli su ispred kapije i lancima se svezali za kapiju.

Situacija je krajnje napeta i dramatična, a prisutni su i žene i djeca, čuje se plač, javlja Avaz.

Oni poručuju da nisu huligani i da samo štite sebe i svoje zdravlje i porodice. Više od pet osoba je povrijeđeno, a na licu mjesta nalaze se i tri ekipe Hitne pomoći. 

Policija je počela da ih izvlači jedno po jedno i na taj način deblokirala deponiju.


Nijaz Hodžić, predstavnik Građanske inicijative "Jer nas se tiče" poručio je da je ovo nelegalan napad policije na civile koji brane samo svoje živote.

Nakon što je odblokirana deponija, propušteno je 10 kamiona sa smećem koje su mještani popratili zvižducima, prenosi Avaz.

Poručili su da neće odustati i da će peticijom tražiti smjenu komandira PS Sjever. Najavili su i krivične prijave protiv svih odgovornih, jedino je, kako su istakli, federalna ministrica Edita Đapo izašla građanim ususret zaustaviši izdavanje Okolinska dozvole.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.