11.12.2019. 17:45
1
BPS: Migranti su državni a ne bošnjački problem
Bosanskohercegovača patriotska stranka smatra da se, prije dogovora o formiranju Vijeća ministara BiH, vladajuća trojka (SDA, HDZ i SNSD) treba dogovoriti o podjeli tereta migrantske krize u Bosni i Hercegovini - što je državni, a ne bošnjački problem, kako je trenutno teritorijaliziran, navodi se u saopćenju iz ove stranke.

Nadalje, također, BPS smatra da vladajuće tri stranke trebaju postići i dogovor o sistemskoj zaštiti granice, ojačavanju DGS-a i OS BiH jer s istočne granice Bosne i Hercegovine, sistematski se upućuju migranti u našu državu kako bi izazvali humanitarnu, sigurnosnu, ekonomsku i zdravstvenu katastrofu. Pored toga, tri vladajuće stranke i njihovi predstavnici u Predjedništvu BiH morali bi, prije formiranja Vijeća ministara BiH, postići dogovor s vlastima u Srbiji o zaustavljanju organiziranog prebacivanja migranata na teritorij Bosne i Hercegovine. 

- Svaki dogovor oko funkcija, koji bi isključio dogovor oko migrantske krize i državne granice, manjkav je za državu i nepotreban građanima BiH koji su sve nesigurniji u svojim domovima, zaključuju iz BPS-a. 


(FENA / Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.