12.12.2019. 13:45
1
Vulin: SDA da povuče fetvu izrečnu Handkeu i izvini se Kusturici
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je u odgovoru na izjavu odbornika SDA kantonalnog parlamenta da "Sarajevo nije nikakva Džamahirija", poručio da, ako ih je njegovo poređenje tog grada sa Džamahirijom uvrijedilo, treba da povuku fetvu izrečenu nobelovcu Peteru Handkeu i upute izvinjenje proslavljenom reditelju Emiru Kusturici.

"Ako su odbornici SDA u Sarajevu uvređeni što sam Sarajevo uporedio sa Džamahirijom treba samo da zakažu novu sednicu i povuku fetvu izrečenu Handkeu", poručio je ministar Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

"Mogli bi da me demantuju i tako što će rođenom Sarajliji, koji je njihov grad proslavio u svetu, Emiru Kusturici, uputiti izvinjenje zbog provincijalne zavisti i uvreda koje su mu izrekli", dodao je Vulin.

On je poručio i da mogu dbornici SDA da ga demantuju da ne prave Islamsku državu i dokažu da su multikulturan grad i tako što će reći da im nedostaju desetine hiljada protjeranih Srba koji su nekada činili Sarajevo gradom različitih kultura, ili bar tako što će priznati i zločine činjene nad Srbima tokom građanskog rata, prenosi TANJUG. 

"Ne mislim da su građani Sarajeva ti koji izriču fatve, ne mislim da su građani Sarajeva ti koji pljuju po najpoštovanijem sarajevskom umetniku Emiru Kusturici, ne mislim da građani Sarajeva patriotizam mere mržnjom prema Srbima, ali odbornici SDA to čine i to jesu", naveo je Vulin.



(Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.