13.12.2019. 12:35
1
Radončić u 'najvrućoj' fotelji: Migrantska kriza nije pitanje jednog čovjeka
Predsjednik SBB-a i budući ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, danas je potvrdio pisanaj Patrije da će on zbilja po drugi put preuzeti funkciju prvog čovjeka sigurnosti u BiH. Ovu vruću fotelju preuzima u trenutku najveće krize koju je BiH doživjela od rata pa na ovamo kada je riječ o migrantima.

Odgovarajući na piotanje novinara Patrije ima li strategiju, s obzirom da je on svojim izmjenama Krivičnog zakona u prvom mandatu omogućio procesuiranje stranih ratnika, Radončić je rekao da vjeruje kako situacija s migrantskom krizom može biti bolje nego danas kada sistem praktično ne postoji.

Radončić je rekao da migrantska kriza nije pitanje jednog čovjeka i jednog ministarstva već da se radi o interkontinentalnim problemima. Naveo je primjer državljana Pakistana koji koriste našu zemlju kao kanal da uđu u Evropsku uniju.

"To je ogroman izazov za BiH. Ono što sam čuo u ekspozeu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije i danas što smo razgovarali, ovom problemu će se prilaziti multidisciplinarno", kazao je Radončić.

Zaključio je riječima da vjeruje kako situacija može biti mnogo bolja nego danas gdje sistem praktično ne postoji.


(Patria/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.