14.12.2019. 15:45
0
Na Bjelašnici izvedena vježba spašavanja sa skijaškog šestorosjeda
U pripremama za predstojeću skijašku sezonu, Gorska služba spašavanja (GSS), Stanica Sarajevo, na planini Bjelašnici je izvela tehničku vježbu spašavanja s vertikalnog transporta skijaša, saopćila je ta stanica.

Vježba je izvedena na na lokalitetu Heliodroma kao zoni odgovornosti (stub iznad Vučije jame do izlazne stanice) GSS-a, Stanice Sarajevo, po elaboratu o spašavanja u slučaju zastoja šestorosjedne žičare na Bjelašnici.

Ovakve viježbe se provode s ciljem uhodavanja timova i usklađivanja opreme za spašavanje sa žičara, a prateći svjetske standarde u toj vrsti spašavanja.

Vježba je uključila sve aktivne članove Gorske službe spašavanja, Stanice Sarajevo, koji će i ovu godinu provesti kao dežurni tim na Bjalašnici i Igmanu.

Predsezonska vježba spašavanja s vertikalnog transporta je sastavni dio dobre saradnje koju Gorska služba spašavanja, Stanica Sarajevo, ima s firmom ZOI 84, kao i sastavni dio ugovora o tehničko-poslovnoj saradnji između ovih dviju organizacija.  


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.