18.12.2019. 14:19
3
Komšić: Amateri iz SDP-a upropastili historijsku priliku
Politički amateri iz SDP-a odbili su mogućnost da kao sada već bivši Bh. blok imamo najmanje premijera Federacije BiH i da vodimo glavnu ulogu na državnom nivou, što sam im predlagao, kazao je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte.

"Oni nisu htjeli preuzeti odgovornost za upravljanje ključnim političkim procesima i državom, a istovremeno su se odlučili da podapinju gdje god stignu, pa i na pitanju NATO-a, pozivajući na formiranje vlasti bez odluke Predsjedništva kojom bi se odblokirao proces NATO integracija", istakao je Komšić.

"Jedino što su uspjeli jeste da upropaste historijsku priliku da lijevo - građanske opcije budu predvodnici političkih procesa u uslovima kada su građanske stranke imale veći broj glasova nego SDP 2010. godine", naveo je.

Kazao je da je to učinjeno samo zato da bi "prikrili svoj kukavičluk i političko slijepilo danas neumorno optužuju".

"Međutim, građani nisu slijepi i vide sve to, i građanima svoje gluposti ne mogu prodavati kao svoje vrline", rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, prenosi N1.


(Admir Oručević)

KomsicDF
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.