27.12.2019. 12:15
0
Konaković: SDA traži da kršim Poslovnik i Ustav, ja od danas nisam predsjedavajući Skupštine KS
Rukovodstvo Skupštine Kantona Sarajevo predvođeno Elmedinom Konakovićem održalo je danas u Sarajevu konferenciju za novinare o aktuelnoj problematici u Kantonu.

Konaković (predsjednik stranke Narod i pravda) saopćio je novinarima da je od SDA i njene koalicije dobio zahtjev da se danas hitno održi sjednica Kolegija Skupštine KS i da se za sutra zakaže hitna sjednica Skupštine. 

"SDA od mene traži da radim protivzakonito i protivustavno. Poslovnik Skupštine je ustavna kategorija. Na Smiljanu Viteškić ovih dana se vrši žestok pritisak, ali upozoravam je da ne saziva sjednicu, jer ću protiv nje podnijeti krivičnu prijavu", istakao je Konaković i dodao da će Kolegij SKS zasjedati danas u 15.30 sati i odlučivati o hitnosti sjednice koju traži SDA. 

Konaković napominje da prema poslovničkim propisima nova većina Vladu u regularnoj proceduri može smijeniti do 20. januara i da nema potrebe za ovakvim istupima. 

A onda je saopćio da više nije predsjedavajući i da tu ulogu preuzima Danijela Kristić. 

"Iz nekih moralnih obaveza odlučili smo se za to, a dozvoljeno nam je prema poslovniku", istakao je Konaković.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.