28.12.2019. 12:36
4
Dino Konaković: Ovo je puč u Kantonu Sarajevo, SDA nam šalje poruke da ovdje samo sila prolazi!
Dok u sali Skupštine KS traje sporna sjednica, dio rukovodstva Skupštine KS, uključujući i predsjedavajuću Danijelu Kristić i bivše parlamentarne većine održali su konferenciju za novinare.

Kristić je kazala da je sjednica sazvana mimo Poslovnika koji je ustavna kategorija. 

Bivši predsjedavajući Elmedin Konaković kazao je da će SDA sazivanjem današnje sjednice paralizovati formiranje nove Vlade KS na duži period. 

"SDA, SBB i poslušni DF danas demonstriraju najgori sistem i udar na ono na čemu se temeji ova država. Apeliraćemo Ustavnom sudu i sutra pripremamo tu apelaciju. Ipak, podsjetit ću da mi živimo u zemlji gdje je ubijen Dženan Memić, gdje nikada nisu razotkrivene saobraćajne nesreće predstavnika SDA. Bit će ovo jedna jako teška pravna borba", istakao je Koaković. 

Dodao je da im SDA "očigledno nam šalju poruke da ovdje samo sila prolazi, učinit ćemo da ne dođe do nekih loših dešavanja, ali ako ovako nastave Bogami ćemo morati djelovati", istakao je Konaković. 

"Ovo je anarhija i monarhija. Odluke današnje sjednice koju je Smiljana Viteškić sazvala kao sijelo su ništavne", istakao je Konaković.

(Patria)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.