28.12.2019. 14:49
0
Iz MUP-a KS povodom današnjih dešavanja u Skupštini KS: Postupamo u skladu sa zakonom, vršimo vanjsko osiguranje objekta
FOTO: Source.ba / Arhiva
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo je danas, u povodu pisanja pojedinih medija u vezi sa aktivnostima policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS koje se odnose na osiguranje objekta Skupštine i Vlade KS, da policijski službenici Uprave policije postupaju u skladu sa zakonom i drugim propisima koji regulišu njihov rad, a samim tim i po odredbama Uredbe o određivanju ličnosti i objekata u KS koji se posebno osiguravaju i načinu njihovog osiguranja te posebnim planovima osiguranja navedenog i drugih određenih objekata.

U saopćenju se pojašnjava da već duži vremenski period prilikom vršenja poslova fizičkog osiguranja objekata koje osiguravaju policijski službenici Uprave policije, shodno odredbama navedene uredbe, a zbog operativnih saznanja koja su dostavljena i Upravi policije MUP-a KS, policijski službenici ta osiguranja vrše uz obavezno nošenje i automatskog oružja, što će biti, navodi se, nastavljeno i u narednom periodu.

-Nadalje, policijski službenici vrše vanjsko osiguranje objekta i samo po pozivu ovlaštenih lica pojedinih organa i institucija, a zbog eventualnog činjenja krivičnih djela ili prekršaja iz nadležnosti policije, imaju pravo i obavezu postupiti po zahtjevima za intervenciju, te takvih poziva, niti aktivnosti policijskih službenika unutar zgrade Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo nije bilo do momenta pisanja ovog saopštenja, a u vezi sa današnjim događanjima u Skupštini - navode iz MUP-a KS.

Ističu da će kontinuirano i tokom narednog perioda shodno ustavnim i zakonskim nadležnostima i ovlaštenjima, vršiti svoje poslove i zadatke te odbacuju, kako navode, zlonamjerne i neutemeljene natpise u medijima i poručuju neće dozvoliti da se time narušava ugled i profesionalan odnos Uprave policije i njenih policijskih službenika.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.