31.12.2019. 8:11
1
Uz hitove Željka Joksimovića Sarajevo ulazi u 2020. godinu
Jedan od najpriznatijih umjetnika u regionu, poznati kantautor Željko Joksimović, ove godine je centralna ličnost velikog novogodišnjeg dočeka u organizaciji Grada Sarajeva.

Popularni pjevač će uz svoje hitove uvesti građane, goste i turiste u Novu 2020. godinu na Trgu Bosne i Hercegovine u centru Sarajeva. Proslava će započeti nastupom mlade bh. pjevačice Ilme Karahmet koja će napraviti uvod u koncert regionalne muzičke zvijezde.

Željko Joksimović je za Sarajevo.ba istakao da će u njegovoj pratnji biti veliki tim ljudi koji vode računa o svakom detalju kako bi u konačnici sve bilo na svjetskom nivou.

"Radujem se novogodišnjem koncertu u Sarajevu. Siguran sam da ćemo da priredimo večer za pamćenje i da ćemo u 2020. ući u ritmovima ljubavi, dobre energije i radosti. Na koncert stižem sa velikom ekipom koja broji preko 70 ljudi, što garantuje da ćemo voditi računa o svakom detalju, kako bi cijeli ugođaj za publiku bio savršen. Repertoar će biti prilagođen ukusima svih, bit će starih hitova, brzih numera, balada, ali i novijih pjesama, kao što su "Milimetar", "Ponelo me", "Možda je to ljubav", i drugih. Hvala gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki na podršci i na želji da priredimo jedan ovakav spektakl. Pozivam još jednom sve da nam se pridruže na Trgu Bosne i Hercegovine, da ispunimo sve ulice u centru Sarajeva i pošaljemo najbolju moguću sliku u cijeli region", poručio je Joksimović.

Iz Gradske uprave podsjećaju da će 31. decembra 2019. od 15:00 sati do 05:00 ujutro 1. januara 2020. godine biti obustavljen saobraćaj i to: U ul. Zmaja od Bosne u oba smjera, tj. od raskrsnice pomenute ulice sa ul. Fra Anđela Zvizdovića, za smjer Baščaršija-Ilidža (od raskrsnica sa ul. Fra Anđela Zvizdovića do raskrsnica ul. Halida Kajtaza - I transverzala), a za smjer Ilidža-Baščaršija, od raskrsnice sa ul. Hamdije Čemerlića do spoja sa ul. Vrbanja. Također saobraćaj će biti obustavljen i u ulici Maršala Tita, na dijelu od raskrsnice sa ul. Alipašina do raskrsnice sa ul. Fra Anđela Zvizdovića, kao i na dijelu ul. Valtera Perića od raskrsnice sa ul. Hamida Dizdara - ul. Đoke Mazalića - ul. Hiseta – uspostava jednosmjernog saobraćaja iz pravca ul. Maršala Tita prema ul. Hiseta. 

Alternativni pravci:

Maršala Tita-Alipašina-Jukićeva-Zuke Džumhura-Braće Begić-Halida Kajtaza-Zmaja od Bosne

Maršala Tita-Kranječvićeva-Halida Kajtaza-Zmaja od Bosne

Maršala Tita-Hamze Hume-most Skenderija-Terezije-Grbavička

Hamdije Čemerlića-Put života-Halida Kajtaza-Bolnička-Alipašina

Hamdije Čemerlića-Grbavička-Terezije-Skenderija

U navedenom periodu, tramvajski saobraćaj će biti preusmjeren na okretnicu Željeznička stanica. Taxi usluge će se moći koristiti na najbližim stajalištima, tj. onim koji nisu u zoni zabrane saobraćaja.

Na početku prilaznih ulica koje vode ka platou SCC-a bit će postavljeni kontrolni ulazni punktovi: Hiseta, spoj Valtera Perića-Dolina, Augusta Brauna, fra Anđela Zvizdovića, Kralja Tvrtka, Franca Lehara i Zmaja od Bosne. U skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, u koncertni prostor posjetioci neće moći unositi predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda, oružje, vreće, torbe i ruksake, alkoholna pića, napitke u metalnoj ili staklenoj ambalaži, te pirotehnička sredstva.

U sklopu koncertnog prostora bit će raspoređeni mobilni toaleti. Također, bit će vidno označene lokacije na kojima će se nalaziti kola Hitne pomoći čije će ekipe intervenirati u slučaju potrebe.

Ovom prilikom, sugeriramo građanima koji žele prisustvovati Javnom dočeku Nove 2020. godine, da što manje koriste privatna vozila kako bi izbjegli nepotrebnu gužvu u saobraćaju. Obzirom da će parking prostori na lokaciji Javnog dočeka biti zatvoreni, preporučeno je da putnički automobili, kao i autobusi koji organizirano dovoze posjetioce, koriste najbliže veće parking površine na Zetri, kao i u krugu Kampusa UNSA (od 22.30 sati) u noći javnog dočeka Nove 2020. godine.


(Patria/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.