3.1.2020. 17:30
1
Mirza Čelik zakazao sjednicu Skupštine KS, a od "četvorke" zatražio da vrate pečat
Novoizabrani predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik (SDA), koji je na ovu dužnost izabran na hitnoj sjednici održanoj 28. decembra, zakazao je za 8. januar hitnu sjednicu na kojoj bi se razmatrale tačke koju su značajne za normalno funkcioniranje KS i njegovih institucija.

On je apelirao i da se vrati pečat koji čuva četvorka, te da "ono što javnost interesuje je da od subote pokušavamo doći u posjed pečata, iako je po Zakonu o pečatima KS propisano da pečat duži sekretar Skupštine KS i on je ovlašten da pečati službene akte, koji se donose u Skupštini KS.

"Obzirom da sekretar nije mogao pečatiti niti moj poziv za sedmu hitnu sjednicu, mi smo poziv uputili prema zastupnicima bez pečata", kazao je Čelik.

Na sjednici su planirane rasprave o Prijedlogu odluke o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za period od 01.01. do 31.03.2020. godine. Također naći će se I Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za period 01.01.2020. godine do 31.03.2020. godine, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo za period 01.01. do 31.03.2020. godine.

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.