14.1.2020. 9:54
8
Arapović: „Sabur je iscurio! Vrijeme je da se ova zemlja uredi“
Krajem prošle godine promovisana je knjiga „Stranački sistem BiH između ideologije i partiokratije“ Adis Arapovića, što je bio povod za razgovor sa ovim poznatim bh. politologom.
Nova knjiga ovog autora donosi nam sveobuhvatnu analizu stranačkog sistema u našoj zemlji i do najmanjih sitnica ukazuje na svu apsurdnost trenutnog političkog stanja.

Ovo jedinstveno štivo po prvi put na obuhvatan i sistematičan način kolektira, analizira, opisuje i projektuje demokratski, politički, stranački i parlamentarni diskurs u Bosni i Hercegovini, od kraja 19. vijeka do postdejtonskog perioda. 

Osim o knjizi, sa autorom smo razgovarali i o aktuelnim političkim temama, izbornom sistemu, glasačima, političkim partijama, te šta je to što nas očekuje u budućnosti kada je riječ o opstanku BiH.

Knjiga je posebno korisna nastavnicima, profesorima i studentima društvenih nauka, istraživačima, analitičarima, novinarima, nosiocima političkih funkcija, rukovodstvima političkih stranaka, diplomatskom osoblju, te svima drugima koji žele unaprijediti saznanja o političkoj istoriji BiH, razvoju izbornog i stranačkog sistema, evropskim političkim ideologijama, te perspektivama razvoja društveno-političkih odnosa u Bosni i Hercegovini.
 
8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.