14.1.2020. 16:22
0
MUP KS kontrolisao 225 vozila a za vrijeme epizode 'Uzbuna', iz saobraćaja isključeno samo jedno vozilo
Organizacione jedinice u sastavu Uprave policije, koje u djelokrugu svog rada vrše kontrolu saobraćaja, preventivno su proteklih dana na području Kantona Sarajevo kontrolisali 225 motornih vozila u saobraćaju, saopćeno je iz MUP-a KS.

Postupajući po Odluci Vlade KS, Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je u periodu od 11. do 14. januara ove godine, od momenta proglašenja epizode "Uzbuna", preduzimala mjere i radnje iz djelokruga svoga rada u skladu sa pozitivnom zakonskom propisima i podzakonskom regulativom.

Od navedenog broja, upozoreno je 27 vozača, sankcionisan je jedan vozač teretnog motornog vozila zbog nepoštivanja postavljene saobraćajne signalizacije i pružene su dvije asistenicije Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.

Planom interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka na području Kantona Sarajevo propisano je da će u slučaju da je na snazi epizoda "Uzbuna" policijski službenici Uprave policije pružati pomoć inspekcijskim organima u kontroli provođenja zabrane kretanja automobila i teretnih vozila u Zoni A, čiji dizel motori imaju normu "EURO3" i manju, putem postavljene privremene saobraćajne signalizacije Ministarstva saobraćaja.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.