20.1.2020. 13:00
1
NB: Ćulum je simbol neriješenog ubistva Dragičevića i služi samo kao zaštitnik režimu
Imenovanje Darka Ćuluma, a na prijedlog ministra sigurnosti Fahrudina Radončića, za direktora SIPA-e mora biti zaustavljeno, poziva Nezavisni blok.

"Radi se o prvom policajcu režima Milorada Dodika, koji je na čelu MUP-a koji je učinio sve da zataška monstruozno ubistvo mladića Davida Dragičevića. Nažalost, ovako vladajuća koalicija želi nagraditi taj anticivilizacijski i antidemokratski način upravljanja policijom. Koalicija na državnom nivou interesna je grupa klasičnih etnonacionalista Čovića, Dodika i Izetbegovića, pojačana sa notornim Radončićem i Željkom Komšićem, čija se politička praksa na kraju krajeva svodi na trivijalni i besprincipijelni ćar, što je pokazao udruživanjem u nacionalističku koaliciju s Izetbegovićem i Radončićem", kažu iz Nezavisnog bloka u saopćenju za javnost.

"Umjesto da se država i institucije pozabave brojnim gnusnim ubistvima, poput ubistva Davida Dragičevića i Dženana Memića, vladajući na ključnu poziciju žele instalirati čovjeka koji će im služiti za sopstvenu zaštitu. Bosna i Hercegovina sa ovakvim vodstvom nema nikakvu šansu da postane normalna demokratska država i zato pozivam sve opozicione stranke da se udružimo i suprotstavimo ovakvom vladanju, Dodiku, Čoviću, Izetbegoviću i njihovim satelitima",  izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.


(Patria/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.