21.1.2020. 17:15
0
Tegeltija s Ivancovim o unapređenju saradnje i zajedničkim projektima
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim.

Predsjedavajući Tegeltija upoznao je ambasadora Ivancova s prioritetima u radu Vijeća ministara BiH u narednom periodu, te istakao da je novi saziv Vijeća ministara opredijeljen i usmjeren na privredni rast, fiskalnu stabilnost, reformu javnog sektora, očuvanje socijalne sigurnosti, te regionalnu i međunarodnu saradnju, kao i na evropski put BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama, u kontekstu unapređenja ekonomske saradnje i budućim zajedničkim projektimna od obostranog interesa.

Tegeltija je izrazio zadovoljstvo stepenom ostvarene saradnje Ruske Federacije i Bosne i Hercegovine, te zahvalio ambasadoru Ivancovu za podršku koju njegova zemlja pruža cijeloj Bosni i Hercegovini.

Sagovornici su istakli da su u proteklom periodu ostvareni bogati rezultati praktične saradnje u svim segmentima, te izrazili uvjerenje da će se međusobno političko razumijevanje i privredna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Ambasador Ivancov je ovom prilikom čestitao predsjedavajućem Tegeltiji na imenovanju i poželio mu mnogo uspjeha u obavljanju budućih zadataka, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.