22.1.2020. 13:00
0
"Želja nam je bila da se konačno javno podvuče crta u vezi onoga što se dešava na KCUS-u"
Tematska sjednica o stanju na Kliničkom centru UNSA u Sarajevu, koja je trebala biti održana 28. januara u Federalnom parlamentu, otkazana je.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Mirsad Zaimović otkazivanje sjednice obrazložio je time da nisu prikupljeni svi potrebni materijali, o čemu ga je prethodno izvijestio federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić. Predsjednik SDP BiH Damir Mašić tvrdi da je ovo samo još jedan čin opstruisanja.

“Kada pomislite da su neke stvari počele da se dešavaju i da neće biti opstrukcija naravno BiH je poznata po tome. Prije dva mjeseca smo tražili tematsku sjednicu Parlamenta FBiH koja je trebala da bude zapravo jedan osvrt na ono što se proteklih godina dešava u vezi sa Kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu. Skupili smo kvalifikovan broj potpisa da tražimo tu sjednicu jer je ranije bilo onemogućeno jer nikada prije nije postojala većina. Već neke tri ili četiri godine pokušavam da to stavim na dnevni red Parlamenta FBiH, ali nije bilo uspješno. Sjednice je trebala da bude za šest dana da bi iznenada jučer ujutro došlo obavještenje da iz navodno nekih razloga pomjera i odgađa. To je jedna potpuna katastrofa koja govori i pokazuje u kojoj mjeri je ova država privatizirana. Menadžmentu Kliničkog centra se ne sviđa da se otvore neke teme. Ne sviđa im se da se otvoreno govori šta se dešava Kliničkom centru”, rekao je Mašić, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

KCUS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.