22.1.2020. 13:21
10
Jasmin Šaljić iskritikovao ministra Srđana Mandića: Što ne kažete ko je pobio djecu
Delegacija Kantona Sarajevo položila je danas cvijeće na mjesto masakra na Alipašinom Polju u ulici Bosanska kod broja 4, u znak sjećanja na šestero ubijene sarajevske djece, te na ovaj način obilježila 26. tužnu godišnjicu njihovog stradanja.

Tokom obilježavanja došlo je do verbalnog incidenta kada je Jasmin Šaljić, vijećnik BPS-a, obratio ministru Srđanu Mandiću tokom njegovog govora.

Šaljiću je zasmetalo što se tokom obilježavanja ne iznose činjenice.

- Ne postoji neki pravilnik o načinu obilježavanja zločina. Može doći ko hoće, kako hoće i govoriti šta hoće. Kažu - djeca su stradala, isto kao da su stradala u saobraćajnoj nesreći. Kao da smo se borili protiv nekog imaginarnog neprijatelja, a ne da su djeca poginula od agresorske granate koju su ispalili pripadnici Vojske RS - kazao je Šaljić, prenosi avaz.

Ističe da će pokvariti svaki skup ako se ne budu iznosile samo činjenice.

- Tutnuli su protokol i niko ne govori šta se desilo. Tražit ću na svakom skupu četiri činjenice da se kažu: ko, gdje, kad i kako. Ne znam šta je problem da se kažu iste stvari, ko je pobio tu djecu - rekao je Šaljić.


(Admir Oručević)

10
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.